Конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола" 2014/2015

Friday 19 December 2014

Стартира национална кампания „Да бъдеш Баща”

петък 28ми ноември 2014 от Мирела Петрова
На 30 септември 2014г. официално бе обявено началото на национална кампания „Да бъдеш Баща”.
„Да бъдеш Баща” е част от международната кампания „MenCare – а global fatherhood campaign”, която се провежда в над 20 държави в целия свят. В България кампанията се реализира с подкрепата на фондация Оук.
Първа по рода си, не само за България, но и за Източна Европа, около каузата на кампанията „Да бъдеш баща” се обединяват 10 неправителствени организации, които работят за осъществяване на социално отговорни каузи и проекти, насочени към подкрепа на децата, (...) (продължава)

Декларация на Световния Марш на Жените по случай 8 март 2014г.

Saturday 8 March 2014
Ние укрепваме нашата борба и солидарност, за да постигнем по-голяма независимост, свободата и защита на телата ни и на напредъка, постигнат от феминистките движения в света.
Жените по света са изправени пред проблеми, които са следствие от политически ситуации, насилие, крайната бедност и природни катаклизми, предизвикани от разрушаването и прекомерната експлоатация на природата, включително от рудодобивни компании.
Тези ситуации се отразяват на живота на всички жени по света и това ни предизвиква да търсим креативни форми, за справяне с тях. Въпреки това, (...) (continue)

Модата вече взе достатъчно жертви!

вторник 22ри октомври 2013
Достатъчно дълго вече носим дрехи, платени с човешки живот, човешко здраве и съществуване на предела на оцеляването!
Ако сте съгласни с това, подайте оплакване до полската компания LPP, която притежава марки, като Reserved и Cropp които произвеждат продукцията си във фабрики в Бангладеш. През април тази година фабриките, известни като Rana Plaza се срутиха и отнеха живота на 1131 работници, предимно млади жени.
Днес Вие можете да изразите мнението си, като протестирате срещу жестоките условия на труд в азиатските фабрики, където се произвеждат Вашите (...) (продължава)

Training of teachers on Bullying Prevention Programme

Thursday 4 April 2013 Elizabet Dimitrova
GERT conducted trainings for teachers in September and October 2009 in five regions in Bulgaria.The trainings are a part from the activities of the project "Stop the bullying at school!"The project is financied by by OAK Foundation and Global Fund for children at first stage and on the second - by the Ministry of Education, Science and Youth in Bulgaria.
Specially prepared tools for teachers, parents and children were presented to the teachers.
Psycologists, pedagogues and trainers trained (...) (continue)

ДОИТ в подкрепа на надомната работа

Thursday 4 April 2013
Замисляли ли сте се някога колко жени извършват надомна работа. Много от предприятията в страната прекратиха дейността си през последните години. В малките цехове условията на труд често са неподходящи и несъобразени с изискванията. Там където заплащането и условията са добри липсват работни места. Кризата допълнително затруднява производството.
Това е основната причина, поради която много жени остават без работа и са принудени да изкарват прехраната си като плетат, шият или бродират и след това се надяват някой да купи продукцията, която е уникална по (...) (continue)

Ден на безопасния интернет: 7 февруари, 2012

Thursday 2 February 2012
Уникално европейско изследване на възможностите за защита на децата от онлайн рисковете:
Ангажирайте се, а не ограничавайте децата, за да ги предпазите от онлайн рисковете
Родителите трябва да се включват активно в он-лайн дейностите на децата си като им говорят за интернет и като присъстват наблизо, когато децата са онлайн. Подходящото насърчаване на децата да използват интернет може да намали риска от вредни последици много повече отколкото ограничаването на използването на интернет. Това е едно от заключенията, посочени в новия доклад по проекта EU Kids (...) (continue)

Reserved: Не пазете информацията за себе си!

Monday 30 January 2012 Jivka Marinova
Reserved: Не пазете информацията за себе си! Не се случва често полските текстилни фирми да се представят успешно на пазара в различните европейски страни. Марката Reserved обаче е добре позната и харесвана не само в Полша, но също и в Чехия, България, Унгария, Украйна, Балтийските републики и т.н.. Ако искате този успех да бъде придружен и от по-голяма социална отговорност, присъединете се към кампанията за чисти дрехи в Полша Clean Clothes Poland, за да призовете фирмата LPP (собственик на марката ‘Reserved’) да разкрие трудовите стандарти при (...) (continue)

archives: 0 | 8 | 16 | 24 | 32 | 40