Отговор на парламентарен въпрос

Friday 23 February 2018 by Jivka Marinova
От средата на м. януари 2018 г. започна масирана клеветническа кампания за дискредитиране на работата на неправителствените организации, обявили се в подкрепа на ратификацията на Конвенцията на СЕ за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (тъй-наречената Истанбулска Конвенция).
Фондация ДОИТ стана обект на нападки и обвинения въз основа на лъжливи факти и инсинуации, разпространявани както от анонимни източници, така и от печатни и електронни медии във връзка с успешно провеждания от пет години конкурс за безопасна училищна среда, в (...) (continue)

Глобалната коалиция за борба срещу бедността (GCAP) с нов мандат до 2030

Thursday 11 August 2016
В края на 2015 година изтече мандатът на Глобалната коалиция за борба срещу бедността (GCAP), която бе сформирана през 2005 година по време на Световния социален форум в Порто Алегре - Бразилия като отворена и амбициозна кампания на гражданското общество за борба с бедността и действаше в рамките на Целите на хилядолетието за развитие на ООН - една от най-мащабните и успешни инициативи за развитие в света.
С приемането на новите Цели за устойчиво развитие (ЦУР) и новата рамка на ООН „Дневен ред 2030” изтече и мандатът на действие на GCAP. През септември (...) (continue)

Връстници обучават връстници в Деня на розовата фланелка

Monday 29 February 2016 by Jivka Marinova
През 2015 г. в рамките на два различни, но допълващи се проекти, екипът на фондация ДОИТ проведе две обучения за обучители на връстници за момчета, в които активно участие взеха момчета от 35 СОУ „Добри Войников” в град София. Част от тези момчета гостуваха като обучители на връстници в град Ботевград.
Това се случи на 24 февруари 2016г., когато за пета поредна година в България, беше отбелязан Денят на розовата фланелка*. По този повод шест момчета гимназисти от столичното 35 СОУ „Добри Войников” проведоха обучение на 50 ученици от 4 до 7-ми клас в ОУ (...) (continue)

Стартира кампанията "В любовта няма насилие"

Friday 12 February 2016
Скъпи приятели,
Присъединете се към кампанията "В любовта няма насилие"
Кампанията тече едновременно в София, Свищов, Стражица, Павликени и Ямбол.
Станете част от нея!
Запознайте се с нашите послания и споделете със своите приятели нежността и приятните моменти на предстоящите дни!
Изтеглете тук нашите информационни брошури!
Изтеглете тук историите, създадени от вашите съученици от София, Свищов, Стражица, Павликени и Ямбол!
Споделете ги с вашите приятели!
В любовта не трябва да има насилие!
Споделете вашите инициативи с екипа на фондация ДОИТ. (...) (continue)

Покажи ни своята младежка сила #Youth Power

Sunday 23 August 2015
Докато световните лидери определят глобални цели, за да се сложи край на бедността, неравенството и климатичните промени, ние сме поколението, със силата да се уверим, че светът спазва обещанията си.
Затова, от 12 август в Европа и в целия свят, хората, които работят за по-добро бъдеще ще развихрят своята #YouthPower.
Присъединете се, подкрепете техните събития с няколко прости стъпки:
1. Сами или с приятели, на почивка или в офиса: снимайте се гордо във вашата #YouthPower поза!
2. След това, можете да добавите стикера #YouthPower върху снимката за още (...) (continue)

Рана Плаза – две години по-късно

Wednesday 22 April 2015
На 24 април 2013 г. при срутването на сградата на Рана Плаза в Бангладеш загинаха над 1100 работници (повечето жени), а други 2500 бяха тежко ранени. Тези жени работеха при нечовешки условия и получаваха неморално ниски заплати, за да произвеждат дрехи за някои от най- известните и големи модни марки в света като Benetton, Primark, Mango, The Children’s Place, GAP и други.
В памет на тази катастрофа в целия свят се надига вълна от солидарност и милиони хора по света се мобилизират, за да поискат справедливост за жертвите, да потърсят отговорност от Марките (...) (continue)

Ел Салвадор – факти, впечатления, размисли и снимки от учебно пътуване на международна делегация от НПО

Thursday 12 March 2015
В рамките на тригодишния проект „Справедливост за тези, които ни обличат: глобално обучение за достоен труд при производството на спортни облекла”, финансиран от ЕС, от 26.01.2015 до 06.02.2015 г. немската НПО „Християнска инициатива Ромеро” (CIR) организира групово учебно пътуване на тема Макила (испанска дума за шивашко предприятие) в централно американската държава Ел Салвадор.
В 14-членната група участват немски журналисти, активисти от НПО в сферата на помощта за развитие и правата на човека и представители на НПО, партньори на „Християнска инициатива (...) (continue)

Кампания "Деиствие/2015" обявена на 15.01.2015

Monday 2 February 2015
Какво представлява кампанията действие/2015
Действие/2015 (Action/2015) е глобална гражданска инициатива, включваща повече от 1200 организации в над 125 държави, както и граждански групи или отделни хора, които се обединяват, за да заявят подкрепата си към усилията за справяне с бедността и климатичните промени, за осигуряване на по-добро и устойчиво бъдеще за всички хора по света.
Същевременно те искат да напомнят на световните лидери, както и на различните експерти, че хората по света са загрижени и се интересуват, че те – световните лидери – трябва да (...) (continue)

archives: 0 | 8 | 16 | 24 | 32 | 40