Friday 23 February 2018 by Jivka Marinova

От средата на м. януари 2018 г. започна масирана клеветническа кампания за дискредитиране на работата на неправителствените организации, обявили се в подкрепа на ратификацията на Конвенцията на СЕ за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (тъй-наречената Истанбулска Конвенция).

Фондация ДОИТ стана обект на нападки и обвинения въз основа на лъжливи факти и инсинуации, разпространявани както от анонимни източници, така и от печатни и електронни медии във връзка с успешно провеждания от пет години конкурс за безопасна училищна среда, в който от 2013 г. до сега са участвали повече от 250 училища от цялата страна.

На 26 януари 2018 г. в българския парламент е постъпил въпрос от народния представител Милен Василев Михов от парламентарната група на Обединени Патриоти относно провеждането в българските училища на конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", организиран от фондация "Джендър образование, изследвания и технологии".

На 9 февруари 2018 г. министърът на образованието Красимир Вълчев е представил писмен отговор на парламентарния въпрос, който можете да прочетете тук:

PDF - 175.7 kb
Otgovor_KrasimirValchev_9-2-17