AWID се бори за правата на жените
Sunday 25 September 2011 Elizabet Dimitrova
article translations English

Диалог на млади жени - активистки беше проведен в Тбилиси на 19 и 20 октомври 2010г. На събитието присъстваха 30 момичета от цял свят.

JPEG - 77.3 kb

Участничките обмениха опит в областта на женските права. Те разказаха за дейността си и за предизвикателствата, с които се сблъскват защитавайки правата на жените по света. Проведени бяха шест различни уъркшопа: как да постигаме целите си; как да успеем да набираме средства за женските права; здравословно хранене и др. Два от уъркшопите бяха посветени на темата за сексуалните и репродуктивни права и здраве, която се оказа основен проблем, пред който се изправят младите жени.

JPEG - 72.4 kb

Друг значим проблем, на който участничките се спряха, бе нуждата от преодоляване на различията между поколенията в НПО сектора. Младите жени се нуждаят от собствено място във феминисткото движение. Но то трябва да се гради на опита на по-възрастните активисти. Необходима е работа, базирана на сътрудничество и обмен на опит между поколенията посредством общи срещи и дискусии.

Обсъдена беше и нуждата от включване на повече млади жени във феминисткото движение. За целта ще бъде създадена отворена интернет платформа, където всеки ще може да получава информация за дейностите на организациите.